Artikelomschrijving
Sous-vide is een kookmethode waarbij vlees, vis of groenten voorzichtig worden bereid in een waterbad op een constant lage temperatuur. De grondstoffen worden vooraf geseald in een vacuümzak. De watertemperatuur komt overeen met de kerntemperatuur van het voedsel dat je wilt bereiken. De bereidingstijd is afhankelijk van het soort en de grootte van het voedsel en kan vaak alleen met enige ervaring worden ingeschat.
De sous-vide thermometer zorgt ervoor dat je gerecht exact de kerntemperatuur heeft bereikt. Lijm een ??stukje van de meegeleverde foamtape op de kookzak. Prik nu het voedsel met de extra dunne roestvrijstalen meetpunt door de band. De foamtape zet uit en sluit het kleine gaatje. Op deze manier wordt het vacuüm in de kookzak niet geschonden. De inbrengsonde blijft nu gedurende het gehele proces in het waterbad.
Je hebt altijd de kerntemperatuur in de gaten en ziet precies wanneer de optimale gaarheid is bereikt.